Instruire in tehnica Bowen

i1Academia de Terapie Bowen din Australia ( A.T.B.A.) ofera un program de instruire recunoscut si acreditat de Guvernul Australian si in multe alte tari (Noua Zelanda, Marea Britanie, Germania, Austria, Canada, unele state din SUA). Practicam un sistem modular, ce consta in 4 cursuri de instruire, a cate patru zile fiecare, plecand de la modulul introductiv si ajungand pana la acreditatarea dumneavoastra. Mii de cursanti au parcurs deja programul de instruire al Academiei si au apreciat acest format modular.

O experienta profunda
Cele 4 cursuri de instruire ofera cursantului timp suficient pentru a-si insusi materialul prezentat, pentru a-l intelege prin experienta practica si sansa de a experimenta eficienta si potentialul terapeutic al Tehnicii Bowen pe propriul lor corp. Promisiunea noastra catre dumneavoastra este ca prin practica Tehnicii Bowen, asa cum o demonstram noi, cele mai spectaculoase rezultate pot fi obtinute.

Instruire si indrumare de lunga durata
Chiar si dupa acreditarea dumneavoastra ca practician Bowen, va oferim, in continuare, instruire prin cursuri Bowen "specializate". Practica specializata este foarte minutioasa si face parte din procesul de invatare; nu numai ca va imbunatateste indemanarea practica, dar va adanceste intelegerea si aprecierea lucrarii lui Tom Bowen. Exista o retea de peste 100 de instructori, in toata lumea, care pot fi contactati pentru lamuriri.


Reteaua noastra de sprijin
In calitate de cursant al Academiei Bowen, veti face parte dintr-o mare "comunitate". Ne place sa credem ca nu sunteti doar cursant, ci ca deveniti un membru important al unei familii in continua crestere. Veti apartine unui grup de oameni pe care veti ajunge sa-i cunoasteti si care va vor oferi sprijinul lor. Impartasim aceleasi aspiratii si obiective; impartasim anii nostri de studii si speram sa va oferim cel mai bun debut in cariera dumneavoastra de practician Bowen.


O experienta semnificativa
Odata inceputa activitatea de instruire in tehnica Bowen, cursantii simt adesea ca se afla la un punct de cotitura in viata lor - o profunda si semnificativa experienta. Instructorii nostri au experimentat deja aceasta turnura si suntem dedicati in a va asigura ca veti beneficia din plin de aceste cursuri si ca vor fi placute si memorabile.


Materiale de curs exceptionale
Cursantii A.T.B.A. primesc manuale cu informatii complete si detaliate, cu fotografii si note explicative, traduse in limbile tuturor tarilor unde se organizeaza cursuri.

i3

Abordam o maniera simpla
Chiar daca Bowen este o tehnica profunda si dinamica, noi intentionam sa o predam intr-o maniera cat mai simpla cu putinta. Prea multi oameni complica procesul de invatare si transforma tehnica intr-o procedura sofisticata si chiar mistica, oferind probabil propria lor interpretare a acesteia. Filozofia lui Tom Bowen era exact la celalalt pol: pastrarea simplicitatii dar in acelasi timp, "executarea lucrurilor simple corect". Noi asiguram predarea Tehnicii Bowen intr-o maniera simpla.

Andrew Zoppos - instructor superior, international al Academiei de Terapie Bowen din Australia, este dedicat atat pastrarii, cat si predarii acestei tehnici in forma sa originala, asa cum a invatat-o de la Oswald Rentsch, cel pe care Tom Bowen l-a autorizat sa predea aceasta tehnica in intreaga lume.


PROGRAM INTERNATIONAL DE INSTRUIRE

7 module pe o perioada de 9-12 luni


Programul de instruire Bowtech consta in patru cursuri, de cate patru zile fiecare, organizate la interval de aproximativ trei luni. Aceasta perioada dintre cursuri este necesare pentru ca studentii sa practice ce-au invatat si sa se obisnuiasca cu aplicarea procedurilor. Cursurile sunt sustinute de instructori acreditati Bowtech, in limba romana, sau in limba engleza, cu traducere consecutiva, iar manualele sunt in limba romana (varianta in Engleza se poate obtine la cerere).

 Primele trei cursuri cuprind doua module fiecare si la ultimul curs – modulul 7 – la aproximativ 12 luni de la inceputul programului de instruire, are loc examinarea scrisa si practica pentru obtinerea diplomei de terapeut Bowen, emisa de Academia de Terapia Bowen din Australia.

Module 1 & 2 4 zile curs de baza (32 ore)
Veti primi manuale de instruire complexe si detailate, cu planse si note explicative.
Pentru practica in familie si cu prietenii
2250 lei / pers.
Module 3 & 4 4 zile curs de baza (32 ore)
Recapitularea modulelor 1+2
Inclusiv manuale si proceduri noi, specifice pentru afectiuni datorate sportului si cazuri de patologie generala
2250 lei / pers.
Module 5 & 6 4 zile curs de baza (32 ore)
Recapitularea tuturor modulelor anterioare
Inclusiv manuale si proceduri noi, specifice, pentru standarde profesionale
2250 lei / pers.
Modul 7 2 zile recapitulare si 2 zile examinare scrisa si practica pentru obtinerea diplomei (32 ore)
Primele doua zile – recapitularea tuturor procedurilor
Ultimele doua zile – examinare scrisa si practica
2250 lei / pers.


IMPORTANT: Conditiile pentru obtinerea diplomei de compententa in Tehnica Bowen, emisa de Academia de Terapie Bowen din Australia si inscrierea in Asociatia Terapeutilor Bowen sunt urmatoarele:

1. Absolvirea Modulului 7 (min. 128 ore)
2. Absolvirea examenului scris si practic de la modulul 7
3. Prezentarea a 10 studii de caz
4. 80 de ore Anatomie si Fiziologie
5. Certificat de absolvire cursuri de prim ajutor

Calitatea de membru al Asociatiei Terapeutilor Bowen va da dreptul de a avea numele si datele de contact listate pe www.bowtech.com si pe site-ul local www.bowtech.ro si de a participa la cursurile specializate, optionale.
Pentru a va pastra calitatea de membru al Asociatiei Terapeutilor Bowen, este necesar sa participati la un curs Bowen de doua zile o data pe an, sau la un curs de patru zile, o data la doi ani, in scopul recapitularii si al pastrarii acuratetii tehncii.


Cursuri Optionale:

P.T.C. Modul 8 - 2 zile recapitulare, care va califica pentru Participarea la Cursul Avansat (16 ore)
Curs Terapeut Profesionist - 2 zile, cuprinde proceduri noi si abordari complexe, combinatii si protocoale pentru afectiuni cronice
- Inmanarea diplomelor
- Instructor: Andrew Zoppos
2250 lei / pers.
 
Modul 9 Curs S.B.P.1 - Avansat 1 - 2 zile de curs (16 ore)
- La cel putin 9 luni dupa absolvirea modului 7
- Manual nou, 12 proceduri noi, specializate, care va vor ajuta in abordarea cazurilor dificile, a afectiunilor cronice si neurologice
- Instructor: Andrew Zoppos
1750 lei / pers.
Modul 10 Curs Avansat 2 - 2 zile de curs (16 ore)
- La cel putin 6 luni dupa modulul 9
- Recapitularea procedurilor avansate si examinare pentru obtinerea diplomei avansat
- Instructor: Andrew Zoppos
1750 lei / pers.
Modul 11 Curs S.B.P.2 – Masters 1 - 2 zile de curs (16 ore)
- La cel putin 6 luni dupa modulul 10 - Manual nou, proceduri noi - Instructor: Andrew Zoppos
2250 lei / pers.
Modul 12 Curs Masters 2 - 2 zile de curs (16 ore)
La cel putin 6 luni dupa modulul 11
Recapitularea procedurilor Masters si examinare pentru obtinerea diplomei Masters
- Instructor: Andrew Zoppos
2250 lei / pers.


Pentru inscriere este necesara achitarea unui avans de 100 Euro (echivalent in lei, la cursul indicat de firma organizatoare) in contul firmei organizatoare. In caz de renuntare, parcipantii trebuie sa anunte biroul local cu cel putin trei saptamani inainte de inceperea cursului, altfel avansul nu este rambursabil. Restul de plata trebuie efectuat cu cel putin doua saptamani inainte de inceperea cursului.

Daca numarul necesar de participanti la curs un se intruneste, organizatorul poate schimba datele cursului si ii va informa pe participante in timp util (cel putin cu o luna inainte).

Pentru participarea la cursurile Bowen este nevoie sa aveti :
- unghii taiate foarte scurt (dupa demonstrarea procedurilor, veti practica unii pe altii pentru deprinderea miscarilor, iar pentru pozitionarea corecta, se va lucra direct pe piele, deci trebuie sa nu lasam urme)
- imbracaminte comoda si "echipament" de lucru - pantalonasi scurti sau costum de baie, etc.
- un creion dermatograf (vom face "marcaje" pe piele)
- doua prosoape de plaja (pe unul va asezati pe patul de masaj, cu celalalt va invelim)
- o agenda si un pix pentru luat notite.
- voie buna!

Cursul incepe la ora 10 si se termina la ora 18, in fiecare zi. Vor fi doua pauze de cafea (una dimineata si una dupa amiaza), pentru care asiguram noi apa, ceai, cafea, biscuiti, fursecuri, etc, si o pauza de masa intre 13.30 - 14.45, in care fiecare cursant alege, pe cont propriu, unde vrea sa ia masa de pranz (exista restaurante care livreaza la comanda).

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati biroul local sau instructorul desemnat.